Marinović pred Mladost DK: Ova će utakmica pokazati imamo li karakter

Šef struke bordo tima

Marinović pred Mladost DK: Ova će utakmica pokazati imamo li karakter

S. Grebović

Fudbaleri Sarajeva su na najbolji mogući način sa dvije vezane pobjede otvorili proljetni dio sezone u BH Telecom Premijer ligi.

U prvom kolu Sarajevo je bilo uvjerljivo protiv Tuzle Cityja sa 6:2, a u kolu za nama bordo tim je slavio u derbiju protiv Borca u gostima rezultatom 2:0.

Priliku za novu pobjedu aktuelni prvak imat će već sutra kada na Koševu bude gostovala Mladost Doboj Kakanj. Tim povodom prisutnima se na press konferenciji obratio šef struke tima Vinko Marinović koji je iznio svoja očekivanja od ovog meča.

"Nakon prve dvije utakmice dolazi i ova koja je također jako bitna kako bi ostali na prvom mjestu. Svaki meč nosi nosi tri boda, pa tako i ovaj, a to sam rekao i igračima. Nadam se da će ga igrači shvatiti maksimalno ozbiljno. Ovo je jedna od onih utakmica koja će pokazati da li ekipa ima karakter ili ne. Mladost je dobro odigrala protiv Širokog kome su napravili su dosta problema. Sasvim sigurno da imaju kvaliteta i moraćemo biti na nivou kako bi ostvarili povoljan rezultat. Što se tiče naše igre imamo prostora za napredak iako ima stvari s kojima nisam zadovoljan. Igrači rade dosta dobro. Svakako da bi nam odgovaralo da budemo na prvom mjestu pred nastavak prvenstva, jer to donosi i nešto bolji raspored."

Trener tima sa Koševa dotakao se i zdravstvenog biltena svoje ekipe.

"Što se tiče kadrovskih problema u ekipi ne možemo računati na Handžića, a osim njega u timu neće biti Šerbečića zbog tri žuta kartona. Tino Sven Sušić je također imao određenih problema, ali trebao bi biti spreman. Zadovoljan sam što je odigrao svih 90 minuta u Banjaluci s obzirom da nije s nama odradio kompletne pripreme. Od njega očekujem da u nastavku prvenstva pokaže sav kvalitet koji posjeduje", rekao je Marinović.

Svoja očekivanja od predstojećeg susreta iznio je i prvotimac ove ekipe, Amar Rahmanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Utakmicu moramo shvatiti maksimalno ozbiljno. Atmosfera u ekipi je odlična, trenira se jako dobro i to nam je motiv za što bolje rezultate u narednom periodu. Igram dobro, zadovoljan sam svojim igrama, no posebno me raduje što rastemo kao ekipa iz dana u dan. Moram reći da tereni nisu loši kao prošle godine u ovo dobra, tako da i to svakako da ima utjecaja na moje partije". 

Susret Sarajevo-Mladost DK na rasporedu je sutra od 18 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

pitaristok
Rahman Bog...
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi