Selektor U-21 selekcije BiH nakon velike pobjede

Marinović: S ovakvim odnosom možemo protiv svakoga

Dino Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija BiH danas je u Zenici rezultatom 3:1 pobijedila jednu od najboljih mladih selekcija Evrope. Iako su mnogi prije utakmice prognozirali siguran poraz naše U 21 selekcije, ipak izabranici Vinka Marinovića danas su pokazali sav svoj raskošan talenat, te sasvim zasluženo pobijedili selekciju Portugala.

Iako danas nije bilo pet standardnih igrača, selektor Vinko Marinović pronašao je prave zamjene, te odličnom taktičkom postavkom nadmudrio svoga kolegu na klupi Portugala. Nakon utakmice bio je sretan zbog velikog trijumfa, ali i pozvao da se ne pravi euforija, te da se treba raditi još više i bolje.

"Mislim da smo odigrali jednu zaista sjajnu utakmicu i taktički smo se veoma dobro spremili, jer pazite mi smo danas igrali s jednom od najboljih selekcija u Evropi. Nije bilo ni malo lako, trebalo je dosta toga izdržati, čekali smo svoje šanse, a igrači su svi dali mnogo više od svoga maksimuma. Publika nas je u određenim fazama utakmice nosila i čestitam igračima, neka se sada raduju jer su to zaslužili" ističe Marinović.

Bez pet standardnih igrača danas su pokazali sjajnu igru, posebno u drugom poluvremenu

"Mi smo znali da će nas Portugal stisnuti i mi smo to očekivali. Odbranili smo se u nekim situacijama, imali i malo sreće, a znali smo da će ostati prostora za kontranapade. Bili smo dosta mirni u sredini terena,  uspijevali smo držati loptu u svojim nogama, kada nas je Portugal napadao, tako da je naša odbrana mogla predahnuti na taj način. Ekipa je danas morala dati maksimum, radili su svih 90. minuta i na kraju nas se to i nagradilo" kaže selektor mlade selekcije.

S tri boda protiv Portugala, naša selekcija se vraća u borbu za visok plasman

"Mi smo zaista u jednoj teškoj grupi, ali mislim pobijediti jednu ovakvu ekipu, daje nam za pravo da gledamo naprijed. Ne trebamo letjeti poslije ove pobjede, nego trebamo biti svjesni da možemo igrati protiv svakoga, kada imamo jedan ovakav odnos, to sam rekao igračima i na sastanku prije utakmice. Svaki igrač danas je uklizao najmanje po dva puta, bili su borbeni, taktički zreli iskoristili smo njihove loše strane i osvojili tri boda" kazao je Marinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi