Mlada reprezentacija BiH je današnjom utakmicom započela jedno novo poglavlje, s obzirom na veliki broj novih fudbalera koji su tek stasali za U-21 ekipu

Selektor BiH zadovoljan pobjedom

Marinović: Teško je sada davati bilo kakve prognoze, neka igrači nastave raditi

Dino Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija BiH danas je u Zenici slavila pobjedu rezultatom 2:0 u prijateljskom meču protiv selekcije Azerbejdžana. Izabranici Vinka Marinovića bili su bolji tim, te na kraju zasluženo slavili pobjedu.

Selektor Vinko Marinović nakon utakmice bio je zadovoljan prvom provjerom nove generacije mladih nogometaša, te je ova provjera dobro poslužila i za neke nove igrače, koji su pozvani.

"S obzirom na to da smo ovdje bili pet dana zajedno, te da je nekoliko igrača iz prošle generacije mogu da budem zadovoljan današnjom utakmicom. Zadovoljan sam pobjedom i odnosom prema igri, uspjeli smo neke stvari odraditi što smo priželjkivali. Sada je na igračima da i dalje igraju za svoje klubove i da naporno treniraju, a mi ćemo ih sve naravno pratiti. Bili smo danas dobri u fazi odbrane, Azerbejdžan je imao samo jednu šansu, u fazi napada to može i bolje, ali taj segment je i najteži, ali naravno treba vremena za to. U suštini zadovoljan sam današnjom utakmicom", ističe Marinović.

Teško je u ovom trenutku davati prognoze kakva će biti ova generacija nogometaša

"U ovom trenutku teško je kazati kakva će biti ova generacija, na nama je da stvaramo ekipu, a vidjet ćemo kako će to biti sve u kvalifikacijama. Imamo dosta još vremena do prve utakmice, dosta toga će značiti i od ždrijeba koji je zakazan narednog mjeseca. Ima još dosta stvari o kojima treba brinuti, a naravno pratit ćemo i ostale kandidate, možda se pojavi još neko ime pred početak kvalifikacija", kazao je Marinović.

Top Komentari

gumenakita
Marinovic je za nas veliki dobitak,svaka mu cast.
21 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti