Mlada reprezentacija BiH rutinski protiv Azerbejdžana
Po jedan pogodak u oba poluvremena i sigurna pobjeda izabranika Vinka Marinovića.

Sigurna pobjeda Zmajića

Mlada reprezentacija BiH rutinski protiv Azerbejdžana

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović

U potpuno novom sastavu mlada reprezentacija naše zemlje danas je u Zenici ugostila selekciju Azerbejdžana i slavila 2:0.

Prvi pogodak viđen je u 35. minuti kada je Nardin Mulahusejnović matirao golmana gostiju.

U prvom poluvremenu naši momci su bili mnogo bolji i agresivniji, imali više loptu u svoj posjedu, a vrijedi izdvojiti pokušaj danas agilnog Boje iz 20. minute, no lopta odlazi preko gola.

Nastavila je naša reprezentacijom sa dominacijom u polju, a to se isplatilo u 35. minuti kada je Bojo ubacio, a Mulahusejnović se sjajno snašao i pogodio mrežu gostiju.

U drugom poluvremenu borba utakmica, ali bez značajnih prilika do 72. minute kada nakon kornera naši momci dolaze do drugog pogotka. Selmir Pidro je ubacio, a Stipe Jurić lijepo glavom pogađa sa pet metara za 2:0.

U 77. minuti glavom gužva pred golom Azerbejdžana, ali golman gostiju spašava. Ostalo je 2:0.

Prijateljska utakmica U-21:

Bosna i Hercegovina - Azerbejdžana 2:0

Bosna i Hercegovina: Kovačević, Šabanović, Pidro, Mujakić, Šerbečić, Bojo, Ćavar, Danilović, Mustedanagić, Hajdarević, Mulahusejnović. Još su igrali: Bešić, Beganović, Čeliković, Šabanadžović, Hajdarević, Brkić, Lukić, Jurić, Savić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi