Marinović: Tino još ima problema sa fizičkom spremom

Press konferencija FK Sarajevo pred meč sa Tuzla Cityjem

Marinović: Tino još ima problema sa fizičkom spremom

Nakon dva i po mjeseca pauze vraća se Premijer liga BiH. Aktuelni šampion FK Sarajevo već sutra na stadionu Koševo igra svoj meč 20. kola - protiv ekipe Tuzla Cityja.

Tim povodom je danas u prostorijama FK Sarajevo održana press konferencija na kojoj su se medijima obratili trener Vinko Marinović i prvotimac Krste Velkoski.

Utakmica na Koševu je zakazana za 17:30 sati.

"Nakon dužeg vremena počinje prvenstvo. Na pripremama smo odradili sve što smo planirali, igrači su dobro radili i nadam se da ćemo to potvrditi u nastavku prvenstva", istakao je trener Sarajeva na početku presice, pa prešao na duel sa Tuzla Cityje:

"Prve utakmice su uvijek teške pogotovo nakon ovakve duže pauze. S kim god ta igrate neizvjesno je.... Pripreme su druga stvar, nebitno s kim igrali. Sada ćemo vidjeti, da li će stvari biti dobre i kvalitetne kako je to bilo na pripremama."

Da li ste pratili, analizirali ekipu Tuzla CItyja?

"Naravno da jesam, pratili smo ekipu Tuzle. Ono što je specifično jeste da imaju kvalitetnu brzinu u napadu u tranziciji po osvojenoj lopti. Doveli su neke igrače, tu je sada i Filip Arežina koji ima kvalitetne tehničke sposobnosti i tu moramo biti na visini zadatka", rekao je Marinović.

"Moramo ići utakmicu po utakmicu... Svi još imamo odigrati međusobno, tako da utakmica sa Tuzla Cityjem sigurno neće odlučivati o daljem toku prvenstva, može odlučiti o nekim dobrim stvarima za nas", nastavio je strateg FK Sarajevo.

Kako su se novi igrači uklopili u ekipu? U kakvoj je stanju Tino Sven Sušić?

"Kada su novi igrači u pitanju uvijek postoji period adaptacije... Tino je kasnio s dolaskom, ima i on problema sa fizičkom pripremom, nadam se da ćemo ga što prije spremiti i da ćemo moći računati na njega u nastavku", istakao je Marinović.

Kratko se novinarima obratio i Krste Velkoski.

"Igrači su spremni, jedva čekamo da počne prvenstvo. Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja i obradovati navijače koje očekujem u velikom broju."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pritisak da se odbrani titula?

"Naravno, uvijek je teže odbraniti osvojeno, ali mi smo spremni, znamo šta nas očekuje. Ovdje je pritisak uvijek, igrači su spremni...", poručio je Velkoski.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Ima on problem sa glavom moj Vinko!!!!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi