Trener Borca nakon trijumfa

Marinović: Velika je stvar pobijediti Sarajevo u Sarajevu

Fudbaleri Borca stigli su do iznenađujuće pobjede u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva, a Banjalučani su na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" slavili sa 2:1.

"Znali smo mi od početka da je Sarajevo veliki favorit. Možda nam je ova utakmica koja je odložena i dobro došla jer je ta euforija malo splasnula. Izdržali smo taj početni pritisak, a moram reći da je Sarajevo imalo nekoliko dobrih šansi u početku. Ipak, uspjeli smo se odbraniti i čekali smo svoju šansu da eventualno damo gol. Radili smo prekide, vježbali smo kontranapade. Znali smo, pogotovo poslije prvog poluvremena, da Sarajevo mora da krene prema naprijed. Međutim primili smo gol, ali otvorila nam se ponovo ta jedna situacija za kontranapad gdje smo ponovo stigli do vodstva. Sve u svemu, mislim da utakmica bila dosta dobra i ja sam izuzetno zadovoljan s obzirom da smo danas nastupili bez tri igrača, koji će nam se vratiti", rekao je trener Borca Vinko Marinović, te dodao:

"Mi imamo izuzetno mladu ekipu i sigurno je da je za nas ovoj jedan veliki uspjeh jer nije lako pobijediti Sarajevo u Sarajevu. Što se tiče same utakmice ona nije gotova. Nas tek čeka teška utakmica, pokušat ćemo sve da uradimo. U subotu već igramo prvenstvenu utakmicu tako da je pred nama jedan težak period s obzirom da nemamo tako širok izbor igrača".

U kratkom periodu Borca igra još dvije utakmice sa Sarajevo. O mogućnosti "zasićenja" igranja protiv istog protivnika Marinović kaže:

"Sigurno da nam je to izuzetno teško, obzirom da nemamo toliko veliki fond igrača kao što sam maloprije i rekao. To će nam sigurno biti jedan veliki problema, ali ja kažem da je i ovo jedan veliki uspjeh što smo u Sarajevu uspjeli pobijediti Sarajevo".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Borac pod vodstvom Marinovića igra dosta disciplinovano, ne primaju mnogo golova...

"Mi smo se opredijelili da pravimo ekipu, odnosno sistem igre onakav kakav mi imamo. Možda se u ovom momentu teško možemo nadigravati sa nekim ekipama, međutim, gradimo neku svoju viziju. Uspjeli smo, igrali smo dosta utakmica. Tvrdi smo u odbrani, igramo dosta disciplinovano i kada igrači ispoštuju dogovoreno onda uz malo sreće dođe i rezultat", kazao je strateg Banjalučana.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije