Selektor U-21 reprezentacije za SportSport.ba

Marinović: Vels moramo shvatiti kao Portugal

D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Zenici u sklopu priprema za narednu utakmicu protiv Velsa 10. novembra u gostima. Izabranici Vinka Marinovića nakon pobjede protiv Portugala vratili su se u igru za visok plasman, ali za nešto više biće potrebno pobjeđivati i na strani.

Selektor naše U-21 selekcije za SportSport.ba govorio je o narednom rivalu, izostancima u ekipi, te atmosferi u reprezentaciji.

"Kada je u pitanju zdravstveni bilten, nismo mogli računati na Hajrulahovića i Pecu koji su se povrijedili, a nažalost Hadžiahmetović nije još spreman. Ovo ostalo je uglavnom ekipa koja je bila protiv Portugala. Morali smo razmišljati i o vizama za ovu utakmicu, tako da nismo mogli pozvati naknadno neke nove igrače. Mihojević i Memija se vraćaju nakon odrađene suspenzije zbog kartona. U srijedu putujemo za Vels, nemamo baš dovoljno vremena za neku pripremu što će za nas biti dodatan problem", ističe Marinović.

Vels je neugodna ekipa, koja zna dobro odigrati i tehnički pored svojih osobina koje krase otočki nogomet

"Vels je zaista dobra ekipa, jaki su kao kolektiv, skautirali smo ih i čeka nas težak zadatak. Vels igra timski presing, ima izuzetno brze igrače prema naprijed, tako da nam neće sigurno biti lako. Svaka utakmice u našoj grupi je teška, grupa je neizvjesna. Ako ponovimo pristup kao što je bio protiv Portugala, onda se možemo nadati pozitivnom rezultatu u Velsu, a sigurno da nam je ovo prilika da se uključimo u borbu za odlazak na Evropsko prvenstvo" kaže Marinović.

Nakon velike pobjede nad Portugalom i ostale ekipe u grupi će ozbiljnije shvatiti našu reprezentaciju

"Sigurno da će nas shvatiti ozbiljnije, ali mi ne smijemo poletjeti, moramo ostati čvrsto na zemlji, znamo naš mentalitet. Skrenut ćemo pažnju igračima posebno na taj segment, a mi ako želimo dobar rezultat protiv Velsa moramo igrati isto kao protiv Portugala, imati ozbiljan pristup, te da svaki igrač od prve do posljednje minute da svoj maksimum" kazao je za SportSport.ba Vinko Marinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi