VIDEO: F. Puzić

Trener Zrinjskog pred susret sa Radnikom

Marinović zadovoljan spremom ekipe

S. Bošković

Vinko Marinović, trener Zrinjskog iz Mostara, održao je press konferenciju pred susret Premier lige protiv Radnika.

Marinović se prvo osvrnuo na ekipu Radnika, te njihove kvalitete koje posjeduju u ovoj sezoni. 

"Poslije kupa očekuje nas ekipa Radnika, koja je pokazala da je kvalitetna ekipa. Imaju dva veoma iskusna igrača. Odukić i Žižović. U dosadašnjem dijelu prvenstva odigrali su dosta tvrdo i dosta dobro. Imaju kvalitet i sigurno da nas čeka jedna teška utakmica, pogotovo jer smo igrali u srijedu. Bit će nam teško protiv Radnika. Ne daju puno, ali ni ne primaju puno golova, ali sigurno jedna čvrsta ekipa", rekao je  Marinović, te dodao:

 "Radi se o jednoj ekipi koja je dobro posložena. Uspjeli su pobijediti Željezničar, što nam govori da se radi o kvalitetnoj ekipi i da moramo dati maksimum."

Ekipu Zrinjskog polako sustiže umor, a Marinović je upravo zbog toga ostavio neke igrače na klupi protiv Sarajeva. 

 "Stojanovića i Stojkića smo ostavili na klupi u kupu jer su igrali sve utakmice. Danas i sutra imamo da vidimo kakvo je stanje. Bit će ovo treća utakmica u sedam dana, tako da ćemo i po tom birati sastav", izjavio je Marinović, a komentirao je igrače koji neće biti u sastavu protiv Sarajeva.

 "Petrak trenira sa nama i on je sve bliže prvom timu. Mešanović ima tri žuta kartona i ne može nastupiti u ovoj utakmici. Danas ćemo vidjeti ima li još kakvih povrjeda i po tome ćemo gledati sastav".

Nije govorio o taktici Zrinjskog protiv Radnika, ali smatra da zna način na koji će gosti igrati:

 "Sigurno je da će se Radnik postaviti defanzivno i to očekujem. Njihov trener ima takav princip. Radio je u Bundesligi i godinu dana slaže ekipu. Bit će teško jer je ekipa Radnika dobro posložena i fizički pripremljena. Ali i mi smo, te fizička sprema ne bi trebala stvarati problem. Radnik osim Sarajeva i Slobode nema treba. Oprezni smo pred utakmicu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 "Imaju Avdukića i Žižovića koji je, bez obzira na godine, glavni pokretač te ekipe. Obradović je također kvalitetan igrač. Imaju iskustva i mladosti, te očekujemo napornu utakmicu", dodao je Marinović.

U Zrinjskom istiću da su željeli prolaz protiv Sarajeva, no da sav fokus sad stavljaju na prvenstvo. 

 "Igrali smo sa Sarajevo i svi smo željeli da prođemo. Ne možemo ništa da uradimo osim da se fokusiramo na prvenstvu. I više ne možemo razmišljati o kupu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.