Marinović: Željezničar je pravi ispit za nas

Trener Zrinjskog pred meč na Grbavici

Marinović: Željezničar je pravi ispit za nas

M. Maksimović

Sa optimizmom i vjerom u pozitivan ishod predstojeći derbi na stadionu Grbavica dočekuju fudbaleri i stručni štab Zrinjskog. Šef Vinko Marinović uoči sudara na Grbavici podcrtao je da je Željezničar mnogo kvalitetniji od onoga što govori forma s početka sezone i osvojeni broj bodova, pri tom dodajući i kako su derbiji uvijek nepredvidivi i moguće ih je odlučiti jednim potezom.

“Raspoloženje naših igrača vjerovatno je bolje nego kod igrača Željezničara, ali je ovo ipak derbi u kojemu svako može pobijediti. Željezničar mora tražiti pobjedu, dok mi za ono što želimo moramo biti bolji nego na dosadašnjim mečevima. Ovaj meč pravi je ispit za nas”, rekao je Marinović, dodajući da ni ovog puta ne može računati tek na Ognjena Todorovića.

“Ne vjerujem da će biti promjena u sastavu u odnosu na prošli meč. Možda postoji jedna mala dilema, ali sve u svemu stvari su po tom pitanju vrlo jasne”, dodao je, uz pohvale rezervistima koji su nedavno igrali kontrolni meč.

“Takve utakmice i služe da bi se provjerila forma igrača koji su u datom trenutku u drugom planu. Kouadio je potvrdio da će biti pojačanje. Potrebno je da još malo podigne formu da bude onakav kakvog priželjkujemo”, prokomentarisao je Marinović.

Na kraju se osvrnuo i na tim Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“U svom timu imaju odlične pojedince poput Stevanovića, Nikolića ili Lendrića kojima ne treba mnogo da prostora da ugroze protivnika. Vjerovatno će i oni igrati s dva napadača, što će nam možda u neku ruku i odgovarati. Pripremamo se za takvu postavku Željezničara. Igrat će se otvoreno s obje strane, očekujem agresivnog Željezničara, na šta moramo imati pravi odgovor”, rekao je Marinović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije