Skandal u bivšem klubu bh. igrača: Doveli momka koji uopšte nije fudbaler, a onda se otkrila prevara

U januaru doveli 27 igrača

Skandal u bivšem klubu bh. igrača: Doveli momka koji uopšte nije fudbaler, a onda se otkrila prevara

E. Čaušević

Avdija Vršajević i Irfan Hadžić pred početak drugog dijela sezone napustili su turskog drugoligaša Akhisarspor zbog loše finansijske situacije u klubu, ali sada se pojavio skandal koji je pokazao kakav haos vlada u ovom klubu.

Naime, Akhisar se ovih dana našao u centru pažnje turske javnosti nakon što je Fudbalski savez te zemlje odlučio da pokrene istragu protiv njih zbog jednog spornog transfera.

Akhisarsport je u januaru ove godine predstavio nekoliko novih pojačanja, a među njima je bio i Marins Chisom Onyebueke koji je u redove turskog drugoligaša stigao kao slobodan fudbaler.

Međutim, nakon što je pokrenuta istraga došlo se do šokantnih informacija. Naime, potvrđeno je da ovaj 20-godišnji Nigerijac uopšte nije fudbaler jer nikada nije igrao za neki klub u svojoj karijeri.

Onyebueke je pozirao u klupskim prostorijama nakon što je potpisao ugovor, ali nikada nije upisao ni minute za Akhisarsport. Mediji u Turskoj pišu da ovaj klub sigurno očekuje kazna zbog niza sumnjivih transfera.

[twitter]https://twitter.com/africasportoday/status/1385665707816407045[/twitter]

Oglasi

Pored ovog Nigerijca u januaru je u Akhisar napravio nevjerovatnih 27 transfera jer se uslijedila totalna promjena igračkog kadra.

Vršajević, Hadžić i oni iskusniji igrači odlučili su da raskinu ugovore i napuste klub jer su vidjeli u kakvoj dubiozi se nalazi. Onda je predsjednik Evren Ozbey pokušao da spasi sezonu, ali na užasan način.

Od 27 fudbalera koji su stigli u Akhisar ove zime njih čak 13 uopšte još nije ni zaigrao za prvi tim. Radi se većinom o igračima koji su došli iz četvrtog ranga turskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ozebey i njegova braća su vlasnici i jedne menadžerske agencije i u prvi mah se čini da se radi o jednoj velikoj prevari. Većina igrača koji su došli u klub su povezani s ovom menadžerskom agencijom.

No, za sve je bio šok kada se saznalo da su išli tako daleko da su čak doveli momka koji se uopšte ne bavi profesionalno fudbalom.

Promo

Top Komentari

kukuruz
Fini pošteni crnci
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi