EURO kao da je uklet: Još jedan igrač teško povrijeđen

Rusa iznijeli s terena

EURO kao da je uklet: Još jedan igrač teško povrijeđen

Edmir Škorić

Na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu dosta ružnih slika nakon samo pet dana turnira.

Nedavno smo svjedočili teškoj povredi Christiana Eriksena, danskog veznjaka kojem su na terenu spašavali život u duelu s Finskom. Veznjak Intera je, srećom, preživio i sada je njegovo stanje stabilno, ali pitanje je hoće li ponovo više ikada zaigrati nogomet.

U današnjem susretu Rusije i Finske, koji je počeo u 15 sati, stradao je ruski nogometaš Mario Fernandes.

Njega su na nosilima iznijeli s terena u ranoj fazi meča nakon jednog ružnog pada.

Iskusni nogometaš CSKA bi mogao pauzirati jedan duži period, no još uvijek se čekaju zvanične informacije o njegovom zdravstvenom stanju.

Rusi pod imperativom pobjede u St. Petersburgu, dok Finci igraju nešto rasterećenije nakon pobjede nad Danskom. Upravo je Finska i imala najbolje šanse preko Pukkija, ali Rusi su imali dosta sreće.

Međutim, krajem prvog dijela Miračuk postiže prelijep gol i Rusija na odmor odlazi s prednošću od jednog gola.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Top Komentari

Ecosport
Finci bacaju neke čini na protivnike.
5 0
Edward NewGate
Eriksen nije povrijedjen.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi