Nakon godina lutanja osmijeh je opet na licu njemačkog junaka

Pocijepao mrežu

Nakon godina lutanja osmijeh je opet na licu njemačkog junaka

A. Čaušević

Ponekad jedan transfer igraču potpuno promijeni karijeru te ga nakon godina lutanja vrati u život. 

Mario Goetze je prije nekoliko mjeseci napustio Borussiju Dortmund kao slobodan igrač, ali čini se da je svoj mir pronašao u Eindhovenu.

Ovaj 28-godišnji veznjak je prije šest godina bio junak Njemačke jer je svojim golom donio titulu prvaka svijeta, ali nakon toga zbog fizičkih problema uslijedila je dugogodišnja stagnacija.

Prije nekoliko sedmica je potpisao za PSV Eindhoven i polako vraća osmijeh na lice. Na dva meča zabio je dva gola računajući i gol protiv Granade u Europa ligi.

Goetze je u finišu prvog poluvremena razornim i preciznim udarcem "poklopio" loptu i pocijepao mrežu za vodstvo svog tima.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

[twitter]https://twitter.com/MDkmtm/status/1319334831277412355[/twitter]

Ipak, na kraju Goetze i društvo nisu imali previše razloga za slavlje jer je Granada u drugom dijelu preokrenula i slavila s 1:2.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi