Mario Kasun raskinuo ugovor sa Sienom

Hrvat nije zadovoljio u Italiji

Mario Kasun raskinuo ugovor sa Sienom

Hrvatski košarkaš i bivši član Barcelone, raskinuo je ugovor sa Montepaschijem iz Siene. Ovaj Vinkovčanin u Sienu je stigao iz Zagreba. 

Kasun se nije uspio nametnuti u aktuelnom šampionu Italije i raskinuo je ugovor sa klubom iz Siene. Kasun je ove sezone bilježio pet poena i četiri skoka po utakmici u Euroligi. Kasun je dvije godine proveo i u Katalunji, a u dresu Barcelone u sezoni 2007/2008 u Euroligi je bilježio 9.6 poena po susretu. Pamte se i njegove odlične igre sa Eurobasketa 2005. godine u Beogradu. 

 

Proveo je Kasun i dvije sezone u NBA ligi, a nosio je dres Orlanda. , u sezoni 2005/2006. za prosječno osam minuta na terenu postizao je tri poena. Prošle sezone u dresu Zagreba na devet utakmica u Euroligi imao je prosjek od 12 poena po susretu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti