Mario Prmiorac u stručnom štabu U20 reprezentacije

Novosti u Čapljini

Mario Prmiorac u stručnom štabu U20 reprezentacije

Boje KK Čapljina Lasta od sutra bi mogao braniti James Lewis, mladi Afroamerikanac, koji bi, ukoliko potpiše ugovor sa klubom bio prvi tamnoputi sportista koji bi branio boje nekog čapljinskog sportskog kolektiva.

Radi se o 191 centimetar visokom dvadesetosmogodišnjem obrabenom igraču, koji je porijekom iz Amerike, a koji trenutno igra za Dzukiju u Litvaniji. Prethodno je nastupao za Los Mocshis u Meksiku, Racing u Luxembourgu i LrNMKY u Finskoj. Prema statistici kluba u kojemu igra, u sezoni 2013/2014. igrao je 244 minuta i postigao 98 koševa. U prosjeku igra 22. minuta po utakmici, i postiže prosječno 10 koševa po utakmici.

Također, šef stručnog štaba KK Čapljina Lasta Mario Primorac postao je trener U20 košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Uz to, klub je napustio centar Ivan Krolo, kojemu je istekao jednomjesečni ugovor, a umjesto njega je došao Ilija Milutinović iz Niša. Klub će iz privatnih razloga u sljedećoj sedmici napustiti i Nikola Vasiljević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije