Sudbina Vrančića na ljeto već je poznata?

Navijači Sarajeva sigurno imaju jasnu želju

Sudbina Vrančića na ljeto već je poznata?

S. Mlaćo
Navijači Sarajeva sa nestrpljenjem očekuju vječiti derbi sa FK Željezničar u petak. Nadaju se svi zaljubljenici u bordo boju u pobjedu koja bi ih dovela na korak do Evrope, što je do samo prije par mjeseci izgledalo nemoguće.

Ljeto će sigurno donijeti i određene promjene u igračkom kadru FK Sarajevo, a kao veliko pojačanje pokazao se iskusni vezista Mario Vrančić.

Vrančić je kao igrač engleskog Stoke Cityja prvo stigao u Rijeku, nije se naigrao, pa se odlučio za odlazak na Koševo.

Brzo je pokazao svoje kvalitete i bogato iskustvo, što se itekako osjetilo u igri bordo momaka.

Na kraju sezone će prema svemu sudeći postati slobodan, što prenosi i stokesentine.co.uk.

Navodi se da Stoke neće zadržati Vrančića, Demecoa Duhaneya, Tashana Botthea i Adena Flinta, koji su protekle periode proveli na posudbama.

Oglasi

"Njihovi  trajni odlasci su gotovo bili potvrđeni kada su otišli prošlog ljeta ili u januaru. Vrančić je u Stoke stigao iz Norwicha kao slobodan igrač, a zatim mu je dozvoljeno da se priključi ekipe Rijeke u Hrvatskoj. Nakon toga je od proljeća u FK Sarajevo. Sa 33 godine, pomogao je tom klubu da zauzme treće mjesto u Premijer ligi BiH“, navodi se u tom tekstu.

Vrančić je sigurno skupo plaćen, na Koševu će učiniti sve da mu ponude ugovor, ali pitanje je da li će moći da ispune njegove zahtjeve.

Iskusni vezista je u Premijer ligi upisao 11 nastupa uz tri asistencije. Prije toga je u SuprtSport HNL ubilježio 13 nastupa.

Vrančić je nastupao i u Njemačkoj za Mainz 05, Borusiju Dortmund II, Paderborn, Darmstadt 98...

Nastupao je za omladinske selekcije Njemačke, a zatim obukao dres A reprezentacije BiH.

Upisao je šest nastupa, a zatim je 'nestao' što se tiče reprezentativnih akcija. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Kakav glup tekst.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi