Mario Vrančić o golu kojim je Norwichu donio pobjedu: Savršen slobodnjak

Sjajan gol bh. veznjaka

Mario Vrančić o golu kojim je Norwichu donio pobjedu: Savršen slobodnjak

E. Škorić

U subotu je Norwich u Championshipu došao do pobjede nad Wycombe Wanderersima zahvaljujući majstoriji Marija Vrančića.

Bivši i povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine pogodio je iz slobodnjaka za trijumf Kanarinaca. U igru je uašo u 68. minuti, a u 91. minuti zabio za tri boda. Šutirao je sa ivice kaznenog prostora, prebacio je živi zid, a protivnički golman je samo pogledom gledao kako lopta ulazi u gol. Majstoriju pogledajte ovdje

"To je bio vrlo važan gol na kraju utakmice", rekao je Vrančić za portal canaries.co.uk.

"Bio sam uzbuđen zbog navijača. Sretan sam. Bilo je stvarno nevjerojatno. Samo pokušavam raditi svoj posao. Ne volim kada predugo traje priprema za izvođenje slobodnog udarca, ali za to treniram. Srećom, lopta je ovaj put završila tamo gdje sam želio i dobili smo utakmicu".

"Mislim da je, s obzirom na daljinu, blizinu i visinu živog zida, ovo bio savršeno izveden slobodnjak", zaključio je Vrančić.

"Moram reći da je ova utakmica bila jako teška, ali zasluženo smo slavili jer smo mogli u prvih 15 minuta postići dva ili tri gola. Ovo je takva liga, ako ne zabijete na vrijeme, onda je sve teže i teže. Wycombe je pokazao da ima kvalitetu, namučili su nas i oni su uz taj gol imali svoje šanse", dodaje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi