Stoke City potvrdio odlaske četvorice nogometaša, šta će biti sa Vrančićem?

Engleski klub pravi čistku

Stoke City potvrdio odlaske četvorice nogometaša, šta će biti sa Vrančićem?

E. Škorić

Engleski drugoligaš Stoke City razišao se s četvoricom svojih nogometaša.

Klub koji nastupa u Championshipu objavio je kako će na ljeto tim napustiti Tommy Smith, Steven Fletcher, James Chester i Tom Ince. Njima krajem juna ističu ugovori, zbog čega je odlučeno da odu sa Britannia stadiona.

Smith je odigrao preko 100 utakmica za Stoke u ligi i kupu nakon što je u ljeto 2019. došao iz Huddersfield Towna, dok je Chester došao s posudbe iz Aston Ville u januaru 2020. prije nego je šest mjeseci kasnije potpisao ugovor na stalnoj osnovi. On je odigrao 70 utakmica.

Fletcher je protekle dvije godine proveo u Stokeu nakon što je stigao kao slobodan igrač i postigao 12 golova u nešto više od 80 mečeva u svim takmičenjima, dok ej Ince došao iz Huddersfielda 2018. te je postigao 14 golova u 103 ligaška nastupa. Drugi dio prošle sezone proveo je na posudbi u Readingu.

Klub je također potvrdio da su se igrači koji su bili posuđeni Taylor Harwood-Bellis, Jaden Philogene-Bidace, Romaine Sawyers, Josh Maja, Liam Moore i Abdallah Sima vratili u svoje klubove.

Bh. veznjak Mario Vrančić, koji je u Stoke došao u ljeto 2021. godine iz Norwicha i sa kojim ima ugovor do kraja ove sezone, čini se ostaje član tima i neće mijenjati sredinu.

Ove sezone Vrančić je postigao tri gola uz pet asistencija na 30 mečeva u Championshipu, a Stoke je završio na 14. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi