Život "nebitnog" igrača u Premiershipu: Novca na pretek, bahaćenje, alkohola more, žena iz snova...

A fotografije sa utakmice nema već godinama

Život "nebitnog" igrača u Premiershipu: Novca na pretek, bahaćenje, alkohola more, žena iz snova...

Admin Čaušević

Igranje u Premiershipu je poput dobitka na lutriji. Najviše novca se vrti upravo u prvenstvu Engleske. Čak i igrači koji su rezervisti i praktično samo treniraju zarađuju pravo bogatstvo, barem za bh. standarde. 

Engleski Premiership je ubjedljivo najpoželjnija liga za igrati, barem iz perspektive zarade jer i oni igrači koji su po hijerhiji na samom dnu imaju petocifrenu sedmičnu platu i mogu živjeti na visokoj nozi.

Na desetine je igrača koji imaju plate veće čak od 100.000 funti sedmično, dok je najplaćeniji Kevin De Bruyne. Belgijancu Manchester City svake sedmice uplati vrtoglavih 400.000 funti.

"Minimalci" se kreću preko 10.000 funti. Veću platu od te ima i čovjek koji vrlo vjerovatno u svojim rukama drži sudbinu kluba koji cijelu vječnost čeka na neki trofej.

Fudbalska sezona ulazi u svoj vrhunac, a u nekim zemljama ubrzo padaju i odluke o trofejima. Prvi će biti dodijeljen u nedjelju. U finalu Carabao Cupa snage će odmjeriti Newcastle United i Manchester United.

Oglasi

Nick Pope je suspendovan, a Martin Dubravka nema pravo nastupa. Kako sada stvari stoje na gol Svraka će Mark Gilesppie kojem Eddie Howe više vjeruje nego Lorisu Kariusu.

Gillespie sedmično zarađuje 11.000 funti što mu omogućuje život u luksuzu, a posljednji meč je odigrao još prije dvije i pol godine.

Ovaj 30-godišnjak uživa u luksuznim odmorima u Dubaiju, pored sebe ima ženu iz snova, a u Newcastlu ga drži samo jedna stvar.

Naime, Gillespie je dijete Newcastle Uniteda i neko ko odlično poznaje klub i u svlačionici je zadužen za atmosferu, ali i upoznavanje novajlija sa klupskim vrijednostima.

Možda je iskusni čuvar mreže zaboravio kada je posljednji put branio, ali zato sa svojom atraktivnom suprugom Sally Rea redovno obilazi poznate destinacije od Pariza, preko Ibize do Dubaija.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cbnr5AhryUy/?hl=en[/instagram]

Kada se nađe sa najboljim društvom sve se završi ludim provodim sa morem alkohola. Jednostavno Gillepsie zna da uživa.

Inače, sa svojom partnericom ima jedno dijete, a ona nije uopšte tipična žena fudbalera pošto ima privatni posao. Bavi se dizajnom interijera i odlično zarađuje.

Gillespie je možda i pravi primjer koliko za rezultat "nebitni" igrači u Premiershipu zarađuju i zašto rijetko koji fudbaler odbije ponudu koja stigne sa Ostrva

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije