Bili su kao braća i dijelili su sve, više nisu među živim: Jedan otišao sa 30, drugi sa 31 godinom

Preminuli su kada ih je čekalo najbolje

Bili su kao braća i dijelili su sve, više nisu među živim: Jedan otišao sa 30, drugi sa 31 godinom

A. Čaušević

Sudbina se sa dvojicom sjajnih fudbalera poigrala na tužan način. Preminuli su u najboljim godinama. Otišli su u cvijetu mladosti. Potpuno iznenada i to na vrhuncu svoje sreće. 

Nažalost, posljednjih godina sve su češće vijesti o smrti sportista i to pod zaista nesretnim okolnostima. Neke zadesi iznenada bolest, neke prirodna nepogoda, a neke saobraćajna nesreća.

Priča o dvojici sjajnih igrača koji su preminuli kada su bili najsretniji zaista ledi krv u venama i tjera suze na oči. Ujedno govori i o surovosti života.

Nekoliko dana nakon što mu je žena na svijet donijela dijete Cheick Tiote je preminuo. Bilo je to 6. juna 2017. godine. Tada je bio član kineskog Beijing Enterprisesa.

Tiote je preminuo nekoliko dana nakon ženinog poroda

Tiote je imao 30 godina, svjetsko ime je stekao igrajući za Newcastle United. Bio je poštovan i cijenjen od svih, te omiljen kod saigrača.

Kada je igrao na St. James Parkuu širokih ruku je dočekao i dolazak Christana Atsua. Fudbaleri iz Obale Slonovače i Gane su za jednu polusezonu(2016/2017) koliko su proveli zajedno postali veliki prijatelji.

Oglasi

Dijelii su sve što treba i ne treba. Uvijek veseli i nasmijani. U to vrijeme nisu ni mogli zamisliti šta će im donijeti život. Šest godina stariji Tiote je na neki način bio mentor Atsuu.

Atsu i Tiote su u Newcastle Unitedu zajedno proveli jednu polusonu, ali su postali veliki prijatelji

Kad je Newcastle United otkupio Atsua od Chelseja, Tiote je otišao u Kinu. Fudbalski putevi su ih razdvojili, ali su ostali u kontaktu.

Tiote je otišao u Kinu u febrauru 2017. godine i iznenada preminuo nekoliko mjeseci kasnije, dok je Atsu naredne četiri godine ostao u Newcastle Unitedu.

Fudbaler iz Gane je ljetos stigao u Tursku potpisavši za Hatayspor. U svojoj posljednjoj utakmici zabio je i gol za veliku pobjedu.

Iza Atsua je ostala supruga Marie-Claire Rupio i troje djece

Od neopisive sreće odgodio je i zakazani let. Želio je da proslavi trijumf sa društvom, ali u noći sa 5. na 6. februar Tursku je pogodio razoran zemljotres.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Atsua su zatrpale ruševine, internetom su se širile razne dezinformacije. Prvo se pojavila vijest da je pronađen živ, ali je ubrzo stigao demant. 

Porodica je postala očajna. Njegov brat lično je došao na mjesto zemljotresa i odlučio da pomogne u traganju. Nakon skoro dvije sedmice pronađeno je njegovo tijelo. Atsu je preminuo kada je imao 31 godinu. Iza njega su ostali supruga i troje djece. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti