Mark Hughes novi menadžer Stoke Cityja

Navijači nezadovoljni izborom

Mark Hughes novi menadžer Stoke Cityja

M. Skaka

Najbolji bh. fudbaler u protekloj sezoni, golman Stoke Cityja, Asmir Begović u svom matičnom klubu dobio je novog šefa. Iz Stoke Cityja potvrđeno je imenovanje Marka Hughesa na poziciji menadžera kluba.

Bivši selektor Velsa i menadžer Blackburna, Manchester Cityja, Fulhama i QPR-a preuzeo je kormilo na Britannia stadionu po odlasku Tonyja Pulisa.

Hughesov najveći uspjeh bio je sa Blackburn Roversima koje je tri godine uzastopno vodio među top 10 klubova Premiershipa i dva puta igrao u polufinalu FA kupa prije nego što je otišao za Manchester City u 2008. godini. 

Ipak, navijači Stokea nisu zadovoljni ovim izborom. Još i prije imenovanja novog trenera, u srijedu je uslikan navijač koji je trvdio da predstavlja većinu i na svoj kamionet postavio transparent "Hughes napolje!"

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nezadovoljstvo novim šefom na klupi Stokea vjerovatno proizilazi iz njegovih neuspjeha sa QPR-om koji je nakon katastrofalnog početka sezone sa Hughesom na čelu ispao iz Premier lige. Hughes je u novembru prošle godine otpušten iz QPR-a, nakon čega je do današnjeg dana bio bez posla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.