Markić: Sarajevski klubovi? Niko me nije kontaktirao

Dosta ponuda za bivšeg bh. reprezentativca

Markić: Sarajevski klubovi? Niko me nije kontaktirao

Edmir Škorić

Bivši bh. reprezentativac Toni Markić završio je svoju karijeru u Zrinjskom, ali još uvijek nije siguran gdje će nastaviti karijeru. U razgovoru za naš portal kaže kako ima dosta interesanata.

"Zasad nema ništa konkretno. Rano je još uvijek govoriti o tome. Ima dosta upita, dosta je zainteresiranih strana...", kaže Markić u razgovoru za SportSport.ba, a na pitanje da li postoji mogućnost da zaigra u jednom od sarajevskih klubova, Željezničaru ili Sarajevu, jasno je odgovorio:

 

"Niko me nije kontaktirao iz sarajevskog kluba. Možda se moglo pročitati svašta u vezi toga, ali apsolutno me niko od navedenih klubova nije kontaktirao, a iskreno ni moja želja nije da ostanem u Premijer ligi. Prvo gledam da se 'lansiram' u inozemstvo".

 

Možda i neka posebna želja kada je u pitanju tvoja potencijalna nova liga, odnosno klub u kojem ćeš nastaviti karijeru?

 

"Ne znam, kako god da se okrene mislim da je svaka inozemna liga puno kvalitetnija od naše i obzirom da sam još mlad, za mene će to biti pozitivan korak naprijed."

 

Polusezona je završena. Zrinjski se na kraju jesenjeg dijela prvenstva zadržao u vrhu, a i u polufinalu je Kupa.

 

"Kako smo krenuli, očekivao sam više. Međutim, uhvatila nas je neka kriza i na kraju smo se čak i dobro izvukli iz nje. Sve u svemu, igrali smo dobro i na kraju svi mogu biti zadovoljni. Vjerovatno odlazim iz kluba, kojem želim puno sreće i ovom prilikom bih se zahvalio vjernim Ultrasima za svu podršku koju su meni i suigračima davali tokom proteklih sezona."

 

Poziv u reprezentaciju?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Očekujem, naravno. Ako odem u normalan i stabilan klub i gdje ću redovno igrati i napredovati, onda mislim da neće biti problema i da ću u budućnosti nositi dres bh. reprezentacije."

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.