Marko Arnautović napokon može biti zadovoljan
Arnautović je novi igrač Shanghai SIPG-a

Osmijeh na licu Austrijanca nakon što je stigao u Kinu

Marko Arnautović napokon može biti zadovoljan

S. Pašalić

Marko Arnautović je uspješno sletio u Kinu gdje će nastaviti svoju karijeru.

West Ham je u ponedjeljak potvrdio da će Austrijanac preći u kineski Shanghai SIPG za 25 miliona eura i tako riješio jedan veliki problem.

Engleski klub je u januaru dobio ponudu od 50 miliona eura također od kineskog kluba Guangzhou Evergrandea. Arnautović je tada želio napustiti West Ham, ali klub nije želio da ga pusti.

Nakon toga Austrijanac je potpisao novi ugovor sa Čekićarima i činilo se da je stvar konačno riješena, ali je Arnautović prošle sedmice ponovo predao zahtjev upravi kluba u kojoj je zatražio odlazak.

Na kraju je West Ham morao popustiti i prodati Arnautovića za duplo manju sumu koju je mogao dobiti u januaru.

Danas je Arnautović stigao u Kinu gdje mu je upriličen i doček, a navijači su pokušavali dobiti autogram nove zvijezde kluba.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Prvi lik koji je jedva ceko da ode u kinu i da je sav sretan ahahah klasican napaceni balkanac to jedino mi mozemo haahahahahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi