Marko Arnautović se preporodio u Kini: Golčina Austrijanca u pobjedi Shanghai SIPG-a
Arnautović je postigao sjajan gol u pobjedi svog tima

Bivši igrač West Hama igra sjajno u svom novom klubu

Marko Arnautović se preporodio u Kini: Golčina Austrijanca u pobjedi Shanghai SIPG-a

S. Pašalić

Marko Arnautović je nedavno u transferu vrijednom 25 miliona eura napustio West Ham i prešao u kineski Shanghai SIPG.

Austrijanac je još u januaru želio napustiti engleski klub nakon što je Guanghho Evergrande poslao ponudu od 50 miliona eura, ali West Ham nije želio pustiti napadača.

Nakon toga, Arnautović je potpisao novi ugovor sa West Hamom i činilo se da je situacija riješena, ali je početkom ljeta ponovo zatražio transfer i na kraju je otišao u Kinu.

30-godišnji napadač se preporodio nakon dolaska u novi klub za koji je odigrao šest utakmica i postigao je četiri gola.

Danas je njegov Shanghai SIPG na svom terenu savladao Tianjin Tedu sa 5:1, a Arnautović je bio strijelac drugog gola nakon što je opalio sa 20-tak metara i postigao fenomenalan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi