Spektakularna najava, ali kratkog daha: Livaja i Petković u istom klub kao trenutni znak osvete
FTO: Pixssel

Realnost je potpuno drugačija

Spektakularna najava, ali kratkog daha: Livaja i Petković u istom klub kao trenutni znak osvete

Admin Čaušević

Marko Livaja i Bruno Petković su najveće zvijezde prvenstva Hrvatske te uživaju ogromnu popularnost među pristalicama Dinama i Hajduka. Upravo iz tog razloga vidjeti ih u istom dresu se čini nemogućim.

Predsjednik Rijeke, Damir Mišković, je odlučio da zagolica maštu hrvatskoj javnosti najavom potencijalnih transfera Petkovića i Livaje što se svakako čini nezamislivim i teško da će biti ostvareno.

Gostujući u emisiji Sport Nedjeljom Mišković je kazao da bi vrlo rado doveo Livaju u Rijeku, dok bi isto uradio sa Petkovićem, ali i Baturinom.

Posljednjih sedmica pojedini mediji u hrvatskoj su pisali kako će Marko Pjaca na ljeto iz Rijeke u Dinamo, zbog čega je vrlo vjerovatno i Mišković najavio dovođenje Petkovića.

Spektakularna najava je svakako bila kratkog daha i više se radi o ironičnoj poruci nego realnim planovima izuzetno uspješnog predsjednika Rijeke.

"Ko će platiti Livaju? Ja bih ga dopeljao, ali ne mogu ja to platiti to. Odličan je igrač. Evo sad vidim da Pjaca ide u Dinamo, ja ću pokušati dopeljati Petkovića, Baturinu, golmana jer ćemo prodati i Labrovića...", sarkastično je poručio Mišković.

Oglasi

S obzirom da Rijeka nema ni blizu identičan status u eminentnim hrvatskim medijima kao Hajduk i Dinamo nije ni čudo što je Miškoviću prekipjelo pa je odlučio da uzvrati.

Sa druge strane Livaja je omražen među pristalicama Rijeke zbog sukoba na reprezentativnim okupljanjima zbog čega mu već mjesecima pjevaju morbidne stihove: "Umri, Livaja!"

Upravo iz tog razloga koliko god Mišković tvrdio da bi doveo Livaju teško je vjerovati bi navijači Rijeke dozvolili takav scenarij.

Sve u svemu Miškovićev nastup se može opisati kao pucanj u prazno kada je u pitanju dovođenje Livaje i Petkovića.

Međutim, lako je i razumljiv "ispad" prvog čovjeka Rijeke jer je to uradio prvenstveno kako bi zaštitio klub kojim rukovodi više i nego uspješno duže od decenije.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi