Marko Livaja je izazvao "potres" i Hajduku je dosta svega: Stigla je poruka koja sve mijenja!
Milan Sabic/Pixsell

Oglasio se splitski klub

Marko Livaja je izazvao "potres" i Hajduku je dosta svega: Stigla je poruka koja sve mijenja!

A. Čaušević

Marko Livaja je u centru pažnje već danima. Sam je kriv za to. Nonšalantno je izveo penal protiv Lokomotive što je u konačnici Hajduk koštalo poraza (1:2), a nije ga spasio ni prelijep gol makazicama u nadoknadi. 

Livaja je aposlutna fudbalska ikona u Splitu, ali i širom Dalmacije. Nedodirljiv je među navijačima Hajduka. Barem je tako bilo do danas.

Međutim, posljednja dešavanja u vezi s Livajom su natjerale čak i Hajduk da znakovitom porukom stane u odbranu svog kapitena.

Prvo se pojavila informacija kako je Livaja sa suprugom Iris bio u Grčkoj gdje su mu društvo pravili bivši saigrač iz AEK, Anel Šabanadžović i njegova partnertica.

Poslije toga je na spltiskom mostu osvanula i parola kojom se proziva "desetka" Hajduka što je vrlo vjerovatno i najžešći napad na Livaju do sada.

Oglasi

"Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj", pisalo je na paroli uz hashtag Livaja ostani. Time se aludira da je Rijeka bliža tituli nego Hajduk.

Nakon svega toga odlučio se oglasiti i Hajduk. Splitski klub je to uradio putem društvenih mreža s ciljem da zaštiti sada već bivšeg reprezentativca Hrvatske.

"Ništa nije onako kako se čini", poručili su iz Hajduka uz nekoliko objavljenih Livajinih fotogafija, a posebno je znakovita ona sa prstima u ušima.

Jasna je to poruka splitskog kluba s kojom se žele utišati kritike na Livajin račun, da su sva medijska pisanja i navijačka reakcija previše te da je istina drugačija.

Hajduk se nakon poraza od Lokomotive našao na -4 u odnosu na Rijeku, a za Splićane bi sezona mogla biti određena odmah nakon reprezentativnog okupljanja.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Na Poljud u razmaku od nekoliko dana Dinamo stiže dva puta. Prvo u prvenstvu, a zatim u Kupu, poslije toga slijedi gostovanje Rijeci na Rujevici.

Ukoliko izabranici Mislava Karoglana u tim mečevima ne osvoje bodove teško da će titula stići u Split i ove godine.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi