Mulalić: Lice iz Trebinja se ne smije više ponoviti; Jusufbegović: Nismo favoriti

Press konferencija

Mulalić: Lice iz Trebinja se ne smije više ponoviti; Jusufbegović: Nismo favoriti

H. Zilić

Velež je u prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine savladao Željezničar sa 1:0 golom mladog Tarika Šikala i na revanš na Grbavicu nose minimalnu prednost.

Utakmica u Mostaru je bila dosta borbena, takmičarska, a nakon meča održana je press konferencija na kojoj su se medijima obratili treneri oba tima Nedim Jusufbegović i Edis Mulalić.

Prvi je riječ imao trener gostujućeg tima Edis Mulalić.

"Dinamična utakmica, sad kvalitet, ne treba suditi o tome. Bio je svaki duel borben. Možda je taj gol sretno pao, nismo loše odigrali utakmicu, imamo se čemu nadati u revanš. Iz nekih situacija nismo zabili, ali poslije smo kontrolisali utakmicu", započeo je Mulalić i dodao:

"Velež je dobio prvo poluvrijeme, imamo još jedno vidjet ćemo šta će biti."

Riječ je zatim dobio i Nedim Jusufbegović strateg Veleža.

Oglasi

"Željo je kvalitetan tim, bori se za Evropu, ima sjajne pojedince. Bila je velika borba, takmičarska utakmica, trebali smo biti hrabriji kod postavljanja. Postigli smo pogodak sretno. Imali smo još nekih tranzcija preko Anđušića, nismo kaznili. Kada je Željo dominirao neke smo stvari kontrolisali, pratili smo svaku loptu i na kraju pozitivan rezultat", bile su riječi Jusufbeogivća, koji je nastavio:

"Nije ovo gotovo, daleko od toga. Ide na revanš na Grbavici, imamo svoje adute. Vjerujem da možemo odigrati bolju utakmicu i idemo na prolaz sigurno kao i Željo. Ova utakmica je bila teška, puna naboja."

O riziku u igri Željezničara?

"Nedostajalo je rizika slažem se. Nadam se da ćemo to ispraviti u narednoj utakmici, bilo je situacija kada smo trebali malo rizičnije igrati", rekao je Mulalić.

Jusufbegović je odgovorio na pitanje o eventualnom pritisku?

Oglasi

"Nama nedostaje iskustva, pevenstveno Blagojević, Halilović, trošili smo danas dva mlada igrača. Ovakve utakmice ti svežu noge, igraš sigurnije. Bojiš se da ne izugbiš loptu, udaraš je, šamaraš je. Nešto pripremiš, pojavi se situacija, igrači je okrenu na drugu stranu. Treba nekim igračima proces, utakmice da steknu to iskustvo."

Mulalić je naglasio jednu bitnu stvar.

"Lice iz Trebinja nam se ne smije više nikada ponoviti. Imali smo dva teška gostovanja, a ovo je bila utakmica za Evropu."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Da li je Velež favorit u ovom dvomeču?

"Nismo favoriti, govorio sam to i prije ove utakmice. Dosta se toga dešavalo, da se sada ne bavim analizama oko kluba. Ima tu baznih stvari, mi smo u jednom procesu još. I Željo je bio u kriznim situacijama, moda Željo ima veći indivdualni kvalitet, imaju sjajnu podršku navijača. Šanse su sada 50-50 nakon ovog rezultata", istakao je trener Veleža", istakao je Jusufbegović na večerašnjoj press konferenciji.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Jusufbegovic je veliki gospodin nakon Dudica i Osima...korektan i odmjeren trener
4 0
user1675926959
Ja sam ovog Nedima priželjkivao na Grbavici još ljetos Kada sam to govorio prijateljima svi su govorili Edis je za ovog Klop...E moji stručnjaci Edis je uništio i igrače i navijače Još nije klub uništio valjda ga neko spriječi
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi