Marko Marin posuđen Trabzonsporu
Foto:EPA

Ne uspijeva da se nametne u Chelseaju

Marko Marin posuđen Trabzonsporu

S. Bošković

Veznjak Chelseaja Marko Marin prešao je u Trabzonspor na jednogodišnju posudbu.

Dogovor između ova dva kluba omogućuje turskom prvoligašku da otkupi 26-godišnjeg igrača nakon što istekne ovaj dogovor.

U London je stigao 2012. godine iz Werder Bremena, a većinu vremena je proveo na posudbama. 2013 godine bio je posuđen Sevilli na godinu dana, nakon toga se seli u Italiju, gdje je igrao u dresu Fiorentine. Ipak, nakon samo pola godine odlazi u Belgiju, u Anderlecht.

U plavom dresu Marin nastupio je samo 15 puta, a ugovorom je za londonski tim vezan još dvije sezone. Ipak, za igrača koji je rođen u Bosni i Hercegovini postoji nada da bi mogao i zaigrati na Stamford Bridgeu ukoliko se dokaže u Turskoj.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.