Srbin (31) prisilno završio karijeru: Od tada nisu prošle ni dvije godine, a on leži na parama!

Bogatstvo mu raste iz dana u dan

Srbin (31) prisilno završio karijeru: Od tada nisu prošle ni dvije godine, a on leži na parama!

Admin Čaušević

Teška povreda zgloba mu je presudila i morao je završiti karijeru, zahvaljujući toj nezgodi i sugestiji stručnjaka Marko Mitrović i pronašao je svoju sreću. 

Bila je 2008. godina kada je bivši švedski napadač srpskog porijeka napustio je Malmo i uskočio na let koji ga je odveo u Englesku, u Chelsea, gdje je postao jedna od zvijezda omladinske škole.

Stigao je na prag prvog tima, ali sudbina je skrenula tok njegovog profesionalnog pusta. Osvojio je s Plavicma FA Youth Cup, a zatim je, zahvaljujući nesigurnom fizičkom stanju, rekao dosta i napustio klub prije isteka ugovora.

Osjećao je da ne može nastaviti više igrati, ali je sačekao sa vješašnjem kopački o klin. Igrao je za niz klubova u Nizozomskoj, Srbiji i Italiji, ali se nikada nije potpuno oporavio.

Oglasi

Niz operacija koje je pretrpio zbog ozbiljnih problema s ligamentima zgloba potpuno će ugasiti nadu da može zaigrati na vrhunskom nivou i morao je zavšiti sa fudbalom. Karijeru je stopirao sa 29 godina.

Mitroviću se svijet nije srušio, zajedno s bratom osnovao je firmu (Arktis Naturals) koja je postala jedan od svjetskih proizvođača proizvoda na bazi CBD-a za medicinske ili kozmetičke svrhe.

Radi se o proizvodu nastalom uglavnom iz cvjetova i lišća biljke konoplje poznata kao nepsihoaktivni kanabinoid koji se također može koristiti u medicinsko-terapeutske svrhe za liječenje psihoza, gubitaka pamćenja i poremećaja poput epilepsije i šizofrenije.

Dizajniran prvenstvno radi potreba sportista CBD maksimiziraju temeljne faktore za svakog fudbalera kao što su san i oporavak koji utiču na što bolje igre na terenu.

Oglasi

Šta mu je dalo ideju za ovakav posao? Sve se desilo u njegovom najtežem razdoblju fudbalske karijere, kada je tražio rješenja kako prebroditi povredu zgloba.

Umoran i razočaran, Mitrović je razgovarao s američkim hirurgom Richardom Steadmanom koji mu savjetovao taj medicinski tretman. Rezultati su bili sjajni, a bivši fudbaler je dobio ideju koja mu je promijenila život.

[instagram]https://sportsport.ba/fudbal/shay-logan-manchester-city-reflektori-popravljanje/453616[/instagram]

Mitrović danas živi u Dubaiju, zajedno sa svojim partnericom, povremeno se vraća u Švedsku i, bez kolebanja i tržišnih strujanja, raspolaže bogastvom od oko pet miliona funti koje bi se prema nekim procjenama sljedeće godine trebala čak utrostručiti .

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti