Nekada je vodio najbolji tim svijeta: Izgleda kao prosjak, a iza njega se krije poslovno carstvo

Fudbal mu uopšte ne nedostaje

Nekada je vodio najbolji tim svijeta: Izgleda kao prosjak, a iza njega se krije poslovno carstvo

Admin Čaušević

Neki fudbalski radnici, bilo treneri ili igrači, se u jednom trenutku zadovolje fudbala i odluče da potpuno promijene svoj život.

To je slučaj sa čovjekom koji je vodio u jednom trenutku možda i najbolji tim svijeta. Trenirao je skupinu toliko kvalitetnih igrača koji su jednostavno bili strah i trepet svima na terenu.

Možda nisu uspjeli uzeti prvenstvo ili Ligu prvaka, ali ipak klub koji je na pragu dva stoljeća pobrao simpatije mnogih je ostavio itekakav trag pošto su osvojeni Kup Uefa i nekoliko domaćih kupova.

Riječ je o čuvenoj zlatnoj generaciji Parme koja je 1999. godine osvojila tri trofeja - Kup UEFA, Kup Italije i Superkup Italije te izborila plasman u Ligu prvaka.

Tada su za popularne Mljekare između ostalih igrali Gianlugii Buffon, Cannavaro, Thuram, Crespo, Veron, Asprilla, Mario Stanić, Federico Chiesa i drugi. Trener je bio Alberto Malesani koji je te godine proglašen trećim najboljim trenerom na svijetu, iza Alexa Fergusona i Valerija Lobanovskog.

Malesani se penzionsao prije 10-ak godina nakon više od 600 utakmica na klupi nekolicine klubova. Jednostavno se zasitio fudbala te pokrenuo privatni posao koji se u međuvremenu razvio u pravo poslovno carstvo.

Oglasi

Prije nekoliko godina je fotografisan kako pije vino i to u momentima kada je bio bolestan pa je imao prekomjernu kilažu za svoj izgled.

"Društvene mreže su me izbacile iz fudbala. Neki dečki su me fotografisali kako pijem vino u kompromitiranom tjelesnom stanju što me učinilo pijanicom, a ja sam tada bolovao od hiperotireoze zbog čega sam se udebljao 10 kilograma", rekao je on tada.

Prije nekoliko dana je počela kružiti njegova fotografija kako poput nekog prosjaka kupuje hljeb u lokalnoj pekari što je izvalo ogromnu pažnju. Međutim, to dovoljno govori koliko danas živi skromno i povučeno od očiju javnosti.

No description available.

Oglasi

Malesani posjeduje svoje vinograde te je uspio da zaradi ogroman novac, međutim to ne pokazuje u javnosti. Ipak, zbog posljednjih dešavanja kazao je da je zabrinut. Opisao je kako izgleda njegov dan.

"Idem rano na spavanje i ustajem rano ujutro, doručkujem i idem u podrum gdje popijem još jednu kafu, pa da počinjem raditi svoj posao. Uglavnom se bavim poljoprivrednim dijelom koji se tiče zemlje nego onim što se dešava u podrumu."

Alberto Malesani oggi vive per il vino: Il calcio non mi manca, ma mi  preoccupano le bollette

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Stižu računi koji su tri puta veći nego inače, posebno u ovom periodu kada puno radimo sa frižiderima. Moramo da sušimo grožđe. Trudimo se da pratimo prirodne puteve i imamo mali dio održivog, ali sada pokušavamo da smislimo šta da radimo u bliskoj budućnosti", dodao je Malesani.

Malesani je dodao da je ova godina bila poprilično rodna te da ipak očekuje zaradu bez obzira što su troškovi sve veći i veći. Dodao je da mu fudbal uopšte ne nedostaje, ali da ga prati i posebno rad italijanskih trenera.

Top Komentari

Klicko
@Mostarac94 hajmo trgat grožđe kod malesanija brat,50 eura njegova hrana i prevoz
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi