Marko Šutalo igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Marko Šutalo igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Midhat Šljivak

Košarkaš prvaka Bosne i Hercegovine Širokog Wwin, Marko Šutalo, prihvatio je poziv selektora košarkaške reprezentacije Aleksandra Petrovića da nastupa za reprezentaciju naše zemlje.

Šutalo je ove sezone najbolji igrač Širokog u ABA ligi gdje prosječno ubacuje 14,6 poena, a pojačaće konkurenciju na poziciji beka šutera, gdje naša reprezentacija ima mali broj igrača u rotaciji.

Iako je nekadašnji košarkaš Hemofarma rođen u Srbiji, roditelji mu vode porijeklo iz Bosne i Hercegovine, te neće biti nikakvih administrativnih problema da šutalo zaigra za nacionalni tim naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.