Marko Tomas potpisao za Fenerbahče

Marko Tomas potpisao za Fenerbahče

Hrvatski reprezentativac i dosadašnji košarkaš zagrebačke Cibone Marko Tomas, narednu će sezonu provesti u Turskoj, gdje će nastupati za ekipu Fenerbahce Ulkera.

Bivši košarkaš madridskog Reala prošlu je sezonu bio najbolji igrač Zagrepčana. Prosjek od preko 16 poena u Euroligi pomogao je cibosima da uđu u ''top 16'' te tako naprave ogroman uspjeh.

U toj fazi takmičenja, Tomas je imao prosječno ubačenih 20 poena po utakmici, po čemu je bio u samom vrhu euroligaških strijelaca. Također je bio i među 10 najboljih ''tricaša'' najjačeg evropskog klupskog takmičenja. 

Tomas će se u turskom prvaku pridružiti Emiru Preldžiću i Damiru Mršiću, koji će, po svemu sudeći, odigrati još jednu sezonu u dresu turskog velikana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti