Nakon Borca još jedan klub iz Premijer lige je smijenio trenera
Foto: D. Kurbegović

Vidojević bivši

Nakon Borca još jedan klub iz Premijer lige je smijenio trenera · Zvanično

Eldar Ganibegović

"Pala je" i druga "trenerska glava" ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Nakon što su se razišli Nenad Lalatović i FK Borac, danas je FK Leotar ozvaničio sporazumni raskid saradnje s trenerom Markom Vidojevićem.

"Fudbalski klub Leotar i trener Marko Vidojević dogovorili su sporazumni prekid saradnje.

Ekipu će do imenovanja novog trenera voditi Damjan Ratković sa Anelom Ramićem i Darkom Jegdićem.

Ovom prilikom, naš klub želi da izrazi zahvalnost treneru Vidojeviću na njegovom profesionalizmu, predanom radu, kao i razumijevanju i realnom pogledu na trenutnu situaciju.

Želimo mu sve najbolje prije svega u životu, a onda i u trenerskoj karijeri.

Oglasi

S obzirom na zgusnut raspored i ključne utakmice koje čekaju naš klub u narednom periodu, rukovodstvo kluba je već obavilo preliminarne razgovore s potencijalnim kandidatima za novog trenera i očekujemo da ime novog trenera bude poznato u narednih nekoliko dana, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena", objavio je trebinjski klub na svojoj Facebook stranici.

Фудбалски клуб Леотар и тренер Марко Видојевић договорили су споразумни прекид сарадње. Екипу ће до именовања новог...

Posted by FK Leotar Trebinje on Tuesday, September 6, 2022

Leotara što se tiče, nakon devet odigranih utakmica nalaze se na desetoj poziciji sa sedam osvojenih bodova, uz utakmicu više od Igmana koji je posljednji s bodom manje, te čak pet utakmica više od prvaka Zrinjskog koji je na 11. mjestu sa šest poena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tim iz Trebinja do sada ima i najlošiju odbranu u ligi s 18 primljenih golova, te uz Igman najlošiji napad. Ova dva tima postigla su po pet golova.

Naredno kolo Leotaru donosi gostovanje upravo kod Igmana i bit će to možda i jedan od najznačajnijih mečeva za oba tima u borbi za ostanak u ligi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi