Markoishvili potpisao za Cantu
Ponovo u Seriji A: Manuchar Markoishvili

Košarkaški transferi u Seriji A

Markoishvili potpisao za Cantu

Manuchar Markoishvili (195 cm visine, 1986. godište) potpisao je ugovor sa ekipom Pallacanestro Cantu.

Ovaj Gruzijac je u karijeri već bio u Seriji A, kada je u sezoni 20020/03. nosio dres Benettona iz Treviza za kojeg je nedavno potpisao Jasmin Hukić.

Zajednička za pomenuta dva igrača je i činjenica da su obojica bila članovi slovenačke Union Olimpije.

Markoishvili je za „zmajčeke“ igrao tri sezone, da bi mu naredna destinacija bio ukrajinski BC Kyiv. Godinu u Ukrajini završio je sa prosjekom od 12.5 poena, 3.2 skoka i 2.7 asistencije po meču.

Još jedan košarkaški transfer dogodio se u Seriji A. Scafati Basket je objavio da je dogovorio prelazak Ryana Forehan-Kellyja (197 cm, 1980.) u svoje redove.

Amerikanac ima iskustvo nastupa u Italiji budući da je u Vanoli Soresini proveo jednu sezonu, a duže vrijeme bio je van parketa zbog povrede. Takođe je nastupao u Mexicu, Venezueli, Kini i Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije