Markota pukom srećom ostao živ: Slučajno smo preživjeli!

Damir Markota se predomislio u posljednji tren

Markota pukom srećom ostao živ: Slučajno smo preživjeli!

Midhat Šljivak

Hrvatski košarkaš Damir Markota pukom srećom je preživio teroristički napad koji se desio 31. decembra u Istanbulu.

Masakr u klubu Reina odnio je 39 života, a iskusni košarkaš, koji nosi dres ekipe Istanbul BB, izbjegao je masakr, jer se odlučio ne otići u ovaj klub.

On je za Jutarnji otkrio detalje onoga šta se dešavalo, a istakao je kako su supruga i on prestrašeni nakon svega.

"Nikada se u životu nisam ovako prestrašio. Sledio sam se, a panika je blaga riječ za ono što smo supruga i ja osjećali", rekao je za Jutarnji 31-godišnji košarkaš Damir Markota.

Ovaj rođeni Sarajlija je istakao kako ga je čista sreća spasila smrti, jer je trebao da bude na dočeku 2017. godine u klubu Reina, gdje se masakr desio.

"Slučajno smo preživjeli. Krenuli smo na dočeku Reinu, ali smo se u posljednji tren predomislili i otišli u klub Anjelique. Ne znam imali 100 metara udaljenosti između ta dva kluba", istakao je Markota, te je dodao:

"Krenuli smo prema Reini, ali prijatelj koji tamo radi nije mi se javljao na telefon, pa nismo ni ulazili. Padala je kiša i žena i ja smo se sakrili pod nadstrešnicu autobuske stanice i čekali smo još neko vrijeme. Prijatelj se nije javljao i otišli smo u Anjelique. Bili smo unutar desetak minuta kada je DJ prekinuo program i počeo je pričati na turskom. Nismo ga razumjeli, ali kada smo vidjeli da ljudi plaču i trče na sve strane, znali smo da se nešto strašno dogodilo. Kada smo čuli o čemu se radi, sledili smo se", dodao je hrvatski košarkaš, koji sada ozbiljno razmišlja o odlasku iz Turske.

Markota je rođeni Sarajlija i do prije desetak godina je nosio prezime Omerhodžić. Tijekom rata je napustio Bosnu i Hercegovinu, a 2005. godine se odlučio uzeti majčino prezime Markota.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi