Marković: Čudan rezultat, ali ne zamaram se

Nakon ubjedljive pobjede Grčke

Marković: Čudan rezultat, ali ne zamaram se

Adnan Beganović

Uoči odlučujućih susreta sa Grčkom u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2013. godine u Španiji, bh. rukometni reprezentativci nastavili su sa pripremama u Sarajevu.

Izabranici Dragana Markovića marljivo treniraju svaki dan po dva puta, a selektor u razgovoru za naš portal ističe da je atmosfera ohrabrujuća.

"Radimo fantastično. Doista nemam nikakvih primjedbi. Stvorena je jedna zdrava atmosfera i insistirat ću na njenom održavanju. Želim da u svakom momentu izgledamo kao porodica. Konkurencija je jaka i to me raduje. Svi smo u pogonu, izuzmemo li Vražalića koji ima problema sa povredom, ali danas će nam se i on priključiti", za SportSport.ba ističe selektor našeg nacionalanog tima, Dragan Marković.

U prva dva duela tekućih kvalifikacija naš nacionalni tim bez većih poroblema je savladao Kipar. Prije dva dana u prvom susretu bolji od Kipra bili su i Grci (31:13).

"Čudan je to rezultat. Nakon prvih 30 minuta Grci su vodili 11:6, da bi onda upisali tako ubjedljivu pobjedu. No, ne želim se previše zamarati sa tim, u ovom trenutku fokusiran sam samo na svoje izabranike. Imamo dobru momčad i ako budemo pravi siguran sam da ćemo savladati Grčku i kvalifikovati se u baraž", rekao je Marković i na kraju pomalo šaljivo dodao:

"U posjeti nam je bio Halid Bešlić i obećao je da će nam zapjevati u hotelu Sarajevo ukoliko pobijedimo Grčku. To nam je još jedan dodatni motiv, pobijediti Grke, pa se opustiti uz Bešlića".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti