Marković: Favoriti su, ali odluka pada u BiH

Bh. selektor poručuje da nema predaje

Marković: Favoriti su, ali odluka pada u BiH

Adnan Beganović

Rukometna reprezentacija BiH u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo 2013. godine u Španiji igrat će protiv Njemačke. Sreća nam po ko zna koji put nije bila naklonjena, no selektor našeg nacionalnog tima Dragan Marković iz Beograda poručuje da nema predaje.

"Nismo imali sreće, ne trebamo se lagati. Igramo sa jednom od najboljih evropskih selekcija, no ukoliko želimo igrati na nekom velikom takmičenju onda moramo dobiti nekog favorita", za SportSport.ba iz Beograda govori Dragan Marković.

"Njemačka je favorit, ali ja sam po prirodi optimista. Predat se nećemo, a mislim da se pobjednik neće znati do kraja susreta u našoj zemlji", dodaje bh. slektor.

Ono što je interesantno, a što mnogi ljibitelji bh. rukometa ne znaju je to da su Marković i njemački selektor Martin Heuberger veliki prijatelji.

"Sudbina je tako htjela, dobri smo, ali baš pravo dobri. Susretali smo se kao igrači, a evo sada ćemo snage odmjeriti i kao selektori nacionalnih selekcija. Nadam se da ću se ja radovati, a da se moj prijatelj i neće mnogo ljutiti", u šali zaključuje Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti