Marković i Bavčić srušili evropskog prvaka

KAOD slavio

Marković i Bavčić srušili evropskog prvaka

Midhat Šljivak

Košarkaši grčkog KAOD-a napravili su veliko iznenađenje u 11. kolu grčke košarkaške lige. Tim naših Nenada Markovića i Edina Bavčića na svom parketu je savladao aktuelnog evropskog prvaka Olympiakos 75:69.

Olympiakos je nakon prve dionice imao četiri poena prednosti 20:16, ali je KAOD uspio da do poluvremena preokrene meč u svoju korist, te su na odmor otišli s poenom prednosti 37:36.

Nastavak susreta donio je ponovo jako dobru košarku. Tim iz Pireja je uspio da dobije ovu dionicu 22:18, te su u posljednjih 10 minuta ušlo s tri poena prednosti u korist aktuelnog prvaka Evrope 58:55.

Ipak, u završnoj četvrtini potpuna dominacija KAOD-a. Brown i Bavčić su bili nezaustavljivi po Olympiakos, pa je na kraju domaći sastav slavio zasluženu pobjedu. 

Edin Bavčić je odigrao sjajno, te je za 33 minute na parketu ubacio 19 poena, a imao je i devet skokova. Brown je bio najefikasniji s 25 poena kod domaćih, dok je kod Olympiakosa Matt Lojeski ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.