Marković i Firić zasukali rukave

Nakon izbora pomoćnika

Marković i Firić zasukali rukave

Nakon što je Široki Wwin osvojio i odbranio Kup BiH saznali smo i imena pomoćnih trenera na klupama mladih košarkaških selekcija naše zemlje.  

To su Senad Redžić, koji će pomagati Nenadu Markoviću na klupi U-18 selekcije i Emir Halimić koji će svoje mjesto zauzeti pored Gordana Firića prilikom vođenja utakmica uzrasta do 16 godina.

 

Ova četvorka je sa velikom radošću, radnim elanom i entuzijazmom započela svoje mandate na ovim pozicijama. Koliko su željni rada i dokazivanja govori podatak da su i Marković i Firić od zaposlenih u Košarkaškom Savezu BiH tražili i dobili mogućnost da u narednih desetak dana obave prve prozivke i testiranja igrača na koje računaju.

 

Tako je, ukoliko se ostvari sve što je planirano, za 24-i ovog mjeseca zakazano okupljanje U-18, a za sedam dana slijede i prvi treninzi U-16. Nenad Marković i Gordan Firić su ostvarili još jednu želju, a to je nastup selekcija na "Šestoaprilskom turniru" u organizaciji škole košarke "Koš". 

 

Podsjetimo da selekciju U-18 ove godine očekuje nastup na Evropskom prvenstvu Divizije B u Sarajevu.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.