Marković: Igramo jako dobro, dajemo svoj maksimum

Selektor bh. juniora zadovoljan

Marković: Igramo jako dobro, dajemo svoj maksimum

Midhat Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se među 12 najboljih selekcija Starog kontinenta na Evropskom prvenstvu u Latviji.

Selektor naših juniora Nenad Marković zadovoljan je prikazanom igrom u prvom krugu takmičenja, te ističe da su dva poraza od Rusije i Češke plod uglavnom pogrešaka naše reprezentacije, jer smo dozvolili veliki broj jeftinih poena.

"Iskreno zadovoljan sam svim utakmicama koje smo odigrali. Stvarno smo jako dobro igrali i jedino bih možda mogao biti nezadovoljan jednim poluvremenom protiv reprezentacije Rusije gdje smo odigrali jako loše i to nas je koštalo poraza. Protiv Grčke smo igrali na mali broj poena, što nam je bio i cilj i na što smo bili primorani, jer smo došli bez ponajboljih igrača u Latviju. Također, igrom protiv Češke sam jako zadovoljan. Oni su nam stalno igrali zonu, dozvolili su nam veliki broj šuteva, ali eto iako smo dali svoj maksimum na kraju smo izgubili", rekao je Marković, te je dodao:

"Najviše sam zadovoljan igrom protiv Grčke, iako kažem da smo sve tri utakmice jako dobro odigrali. Protiv  Grčke smo igrali jaku odbranu, što nam je donijelo pobjedu. Protiv Čeha smo igrali dobro 35 minuta, ali smo na kraju zbog naših jeftinih grešaka izgubili utakmicu i propustili smo priliku da prenesemo četiri boda u drugu fazu".

Selektor Marković  ističe i da će u drugom  krugu protiv selekcija Litvanije, Francuske i Srbije naši košarkaši dati svoj maksimum kako bi došli do što boljeg rezultata na Euru.

"Mi ćemo maksimalno spremni ući u drugi krug. Spremno čekamo sve protivnike, daćemo sve od sebe da ih dobijemo,  a da li će to biti dovoljno ostaje nam da vidimo. Uglavnom, daćemo svoj maksimum kako bi  napravili što bolji rezultat", rekao je za SportSport.ba selektor juniorske košarkaške reprezentacije BiH Nenad Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.