Selektor juniora zadovoljan radom

Marković: Imamo veliku bazu igrača za budućnost

Selektor juniorske košarkapke reprezentacije Bosne i Hercegovine Nenad Marković, govorio je za SportSport.ba o nedavno završenom Evropskom prvenstvu za juniore, kao i o šansama naše reprezentacije na Eurobasketu u Sloveniji.

Marković je sa svojim timom uspio osigurati opstanak u A diviziji, a smatra kako je ovaj rezultat uspjeh s obzirom da smo igrali bez velikog broja igrača.

"Kad bolje razmislimo ciljevi su nam bili veći, ali nismo mogli da računamo na najbolje igrače. Pripremali smo se s jednom ekipom, igrali sa sasvim drugom, ali su i ovi pokazali da se može računati i na njih, te ostvarili smo taj neki minimum. Obezbijedli smo kontinuitet za naredne generacije", rekao je Marković.

Najbolji igrač naše selekcije je bio Imran Polutak, oko kojeg će Marković vjerovatno graditi ekipu za naredno prvenstvo.

"Godina dana je puno za igrače, svi oni sazrijevaju ukoliko su u dobrim košarkaškim programima. Imran se pokazao kao igrač koji je bio jedini ozbiljan igrač na toj poziciji. On je mlad dečko, koji je tek počeo da se bavi ozbiljnom košarkom".

"Dobro je da su mlade selekcije u A diviziji. Moćićemo da regrutujemo mnogo više igrača koji su se dvoumili da li da igraju za BiH. Imamo veliku bazu igrača, roditelji i grači se javljaju sami jer su prepoznali da se radi kvalitetno", ističe Marković, a o šansama A reprezentacije u SLoveniji kaže:

"Vrlo je nezahvalno praviti prognoze. Igramo protiv jakih i kvalitetnih ekipa i mnogo faktora će odlučiti. Mislim da reprezentacija bez timskog duha ne može funkcionisati. To je jako bitno pa tek onda osobna statistika", dodao je Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.