Marković: Imamo vrhunsku momčad

Selektor bh. rukometaša optimističan

Marković: Imamo vrhunsku momčad

Adnan Beganović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru priprema za odlučujuće kvalifikacione susrete sa Grčkom odigrala je dva susreta sa Turskom i u oba su izabranici Dragana Markovića upisali pobjede.

Selektor našeg nacionalnog tima zadovoljan je sa onim što su prikazali njegovi izabranici u duelima sa Turskom.

"Ove utakmice dobro su nam došle. Željeli smo pobjedama atmosferu podići na još jedan viši nivo i u tome smo uspjeli. Vidjeli smo i sa čime raspolažemo i doista sam zadovoljan sa onim što su prikazali moji izabranici. U prvom susretu golmani nam nisu bili na visokom nivou, pa smo zbog toga bili nešto neubjedljiviji, dok su sinoć bili na visini zadatka, pa je i pobjeda bila ubjedljivija", za SportSport.ba ističe Dragan Marković.

U duelima sa Turskom Marković je priliku pružio i nekim mlađim igračima, a sa njihovim je učinkom zadovoljan.

"Sve su to momci pred kojima je sjajna karijera. Imaju potencijal, što su pokazali i u dvomeću sa Turskom. Oni su naša budućnost i na njih ozbiljno računam", ističe Marković i za kraj dodaje:

"Vidjeli ste u ovim utakmicama da igramo brzo, moderno, bez mnogo kalkulisanja. Tako će biti i u budućnosti. Imamo takav profil igrača i vjerujte mi da uz malo sportske sreće možemo napraviti mnogo. Protiv Grčke neće biti lako, ali ja vjerujem ovim momcima."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.