Marković: Izginuli smo, ali vrijedilo je

Rukometni Zmajevi u baražu

Marković: Izginuli smo, ali vrijedilo je

Adnan Beganović

"Rekao sam da nam je cilj pobijediti u oba susreta i ostvarili smo ga. Nije bilo lako, izginuli smo, ali vrijedilo je", za SportSport.ba je istakao Dragan Marković, selektor našeg rukometnog nacionalnog tima, koji će u junu igrati baraž za odlazak na SP.

Nakon dva promašena kvalifikaciona ciklusa naš rukometni nacionalni tim u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2013. godine u Španiji uspio je osvojiti prvo mjesto, te će igrati baraž u junu.

Jedan od najzaslužnijih za povratak iz mrtvih bh. reprezentativnog rukometa je Dragan Marković, koji je na selektoraskoj poziciji naslijedio Vojislava Rađu.

"Prihvatio sam se posla, uvjeren sam da imamo sjajnu reprezentaciju sastavljenu od mlađih i iskusnijih igrača, koja može mnogo. Odigrali smo šest utakmica i u svih šest smo slavili, što je svakako rezultat za respekt. Međutim, ne smijemo se zavaravati, pred nama je još mnogo posla. Trebat će nam malo sreće u baražu. Vraća nam se i Terzić, tako da je u junu sve moguće", za naš portal govori Dragan Marković.

U prvom susretu sa Grčkom odigranom u Goraždu nismo se proslavili. Slavili smo sa dva razlike i pomalo smo se pribojavali revanša.

"Mi u Goraždu u pojedinim momentima nismo bili na nivou, no nakon što sam pregledao snimak utakmice znao sam da ćemo se plasirati u baraž. Najavljivao sam dva trijumfa jer vjerujem ovim momcima i u Solunu su pokazali da s pravom nose reprezentativni dres. Nije bilo lako, izginuli smo na terenu, ali je na kraju vrijedilo", istakao je Marković.

"Zasluge za ovaj dobar rezultat pripadaju svima, ne bih nikog izdvajao jer rukomet je momčadski sport. Na kraju želim istaći i da su nam iz Rukometnog saveza obezbijedili idealne uslove za pripreme. Sve što smo tražili to smo i dobili, tako da i operativcima iz Saveza pripadaju velike zasluge za ovaj uspjeh", zaključio je Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti