Marković: Moglo je i bolje, ali i gore

Marković: Moglo je i bolje, ali i gore

Adnan Beganović

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Dragan Marković, žrijebanje grupa za Svjetsko prvenstvo pratio je u društvu reprezentativaca Nikole Prce i Koste Savića, koje trenira i u poljskom Azotyju.

Odmah po završtetku žrijeba kontaktirali smo selektora Markovića, koji je za naše čitaoce prokomentarisao žrijeb.

"Moglo je i bolje, ali i gore. Svjetsko prvenstvo je smotra najboljih svjetskih selekcija, tako da na istom malo slabih reprezentacija. Iskreno, možda sam želio da se u drugom krugu križamo sa selekcijama s naših prostora, ali šta je tu je. Pored Makedonije i Hrvatske tu je i naš Hasanefendić, koji vodi Tunis, te uvijek nezgodna Austrija. Biće zanimljivo u svakom slučaju", kaže Marković i dodaje:

"Na nama je da se spremimo što bolje, te da pružimo sve od sebe. Još je daleko Svjetsko prvenstvo, i nisam od onih koji prave kalkulacije o eventualnim protivnicima u narednom krugu. Takve matematike me nikad nisu zanimale. Sad je najvažnije da se dobro spremimo za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo", istakao je Marković.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi B zajedno sa Iranom, Tunisom, Austrijom, Makedonijom i Hrvatskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.