Selektor BiH pred utakmice baraža

Marković: Moramo biti agresivniji u odbrani

E. Čaušević

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je dvije prijateljske utakmice protiv selekcije Crne Gore.

Naša reprezentacija se vrijedno priprema za utakmice baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Švedske. U prvom meču savladali smo Crnogorce sa 31:30, dok smo sinoć u Mostaru slavili sa 32:29.

Selektor bh. reprezentacije Dragan Marković kazao je da nije zadovoljan igrom u prvoj utakmici posebno u prvom dijelu kada su naši igrači loše igrali u odbrani.

"U prvoj utakmici smo odigrali dobro u drugom dijelu i zato smo pobijedili. U drugoj utakmici je bio dosta drugi pristup, odlično smo bili u napadu. U odbrani je drugačije. Vidim da se svi sklanjaju i čuvaju povreda. Moramo igrati dosta agresivnije u odbrani ako mislimo nešto napraviti", rekao je Marković, te dodao:

"Ništa specijalno se ne dešava, propuštamo dosta dobrih napada i to moramo promijeniti. Neki će zbog toga morati dodatno trenirati dok mi budemo pili kafu. Očekujem puno agresivniju odbranu, dosta više zalaganja i ako to uspijemo uraditi onda smo na dobrom putu".

Prva utakmica baraža igra se u Švedskoj 12. juna, dok je revanš meč na rasporedu 15. juna u sarajevskoj Skenderiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi