Marković: Možemo obećati da nećemo razočarati

Rukometaše čekaju dvije paklene utakmice

Marković: Možemo obećati da nećemo razočarati

A. Beganović

Na današnjoj konferenciji za novinare selektor rukometne bh. reprezentacije Dragan Marković obećao je kako "nećemo razočarati protiv Njemačke".

Rukometna reprezentacija BiH 9. juna igra u Stuttgartu prvi susret baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2013. godine u Španiji. Nijemci su favoriti i tu nema dilema, ali selektor našeg nacionalnog tima donosi optimizam svojim izjavama.

"Nećemo razočarati, to je ono što u ovom trenutku možemo obećati. Od sinoć smo kompletni i to nam je u ovom trenutku jako bitno. Možda nem je trebalo malo duže vremena za pripreme pred prvi susret, ali nadoknadit ćemo to motivom i željom koju imamo", rekao je selektor na press konferenciji i dodao:

"Nakon dužeg vremena ponovo smo u prilici nešto napraviti. Mi nemamo mnogo toga za izgubiti, dok je Njemačka u mnogo drugačijoj situaciji. Oni porazom gube mnogo toga. Mislim da su u prednosti jer njihovi svi igrači igraju u Bundesligi, najjačoj svjetskoj ligi. Fizički su jako spremni i to im je prednost u odnosu na nas".

"Očekujem korektno suđenje i nadam se da se sudije neće ponašati prema nama kao prema 'maloj reprezentaciji'".

BiH i Njemačka će uzvrat baraža igrati 17. juna u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.