Marković nagradio najbolje

Prvenstvo sarajevskih škola u košarci

Marković nagradio najbolje

Nenad Marković, dogradonačelnik Sarajeva, na svečanoj ceremoniji zatvaranja prvenstva Sarajeva u košarci, dodijelio je nagrade najboljim ekipama.

Tako je u muškoj konkurenciji prvo mjesto pripalo Petoj sportskoj gimnaziji, druga je bila Elektrotehnička škola, a treće Škola metalskih zanimanja.

Najbolja u ženskoj konkurenciji bila je Treća gimnazija, ispred Druge gimnazije i Ekonomske škole.

Grad Sarajevo je pomogao održavanje prvenstva osiguravši pehare i diplome, dok je Općina Novi Grad besplatno ustupila dvoranu „Ramiz Salčin“ u kojoj su se održale polufinalne i finalne utakmice.

Iako je riječ o školskim ekipama na tribinama se okupio veliki broj navijača, simpatizera Škola, a nekoliko pojedinaca je svojim igrama privuklo pažnju košarkaških stručnjaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.