Marković: Niko nije otpisan, ali okosnica tima se zna

Marković: Niko nije otpisan, ali okosnica tima se zna

Adnan Beganović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će početkon naredne godine učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a uoči žrijebanja objavljeni su i sastavi šešira.

Tako je naš nacionalni tim svrstan u drugi šešir u kojem se još nalaze Poljska, Švedska i Slovenija.

"Lijepo je vidjeti sastave šešira, ali u konačnici to i nije toliko bitno. Sigurno ćemo igrati sa jako kvalitetnim reprezentacijama što svakako ne znači da smo bez šansi. U Katar nećemo ići samo da se tamo pojavimo", kaže selektor našeg nacionalnog tima Dragan Marković, te dodaje:

"Vjerujem da uz kvalitetne pripreme i pravi pristup možemo napraviti dosta toga. Plaše nas se svi u to sam uvjeren jer u posljednje vrijeme smo skidali skalp velikim selekcijama, a Island je došao kao šlagna tortu".

Nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo interes za naš nacionalni tim je porastao, pa i od onih igrača koji su do jučer kategorično odbijali nastupati za reprezentaciju.

"Vidite, ne bih o tome u ovom trenutku. Mnogo je do početka Svjetskog prvenstva, a prije toga imamo dvije važne utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ko god ima bh. pasoš, a bude u dobroj formi može se nadati pozivu, ali želim naglasiti da se okosnica tima zna i ista se neće mijenjati", za naš portal kaže Marković, te na kraju dodaje:

"Azotyju sam lijepo primljen. Počeli smo trenirati, no na pripremama još uvijek nisu prisutni svi igrači. U klub su stigli Savić i Prce i oni će se uskoro priključiti pripremama. Poljska liga je kvalitetna i očekuje nas dosta zahtjevnih utakmica, ali fajter sam, tako da se nadam najboljem. Učestvovat ćemo na turniru u Doboju i očekujem da se rukometnoj publici u ovom gradu predstavimo u dobrom izdanju."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti