Marković odabrao 16 ratnika za Grčku

Otpali braća Burić, Halilbegović i Međić

Marković odabrao 16 ratnika za Grčku

Adnan Beganović

Selektor našeg rukometnog nacionalnog tima, Dragan Marković, odabrao je 16 igrača koji će se suprostaviti Grškoj u odlučujućim duelima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2013. godine u Španiji.

Nakon višednevnih priprema u okviru kojih je naš nacionalni tim odigrao i dva prijateljska susreta sa Turskom selektor Dragan Marković odabrao je 16 igrača koji će biti u konkurenciji za duele sa Grčkom.

Pred Markovićem je bio doista težak zadatak, jer kako sam kaže, svi momci su na pripremama dali svoj maksimum, no odluka je morala biti donesena.

Sa šireg spiska od 22 igrača ranije su izostavljeni mladi Stefan Šubara i Tarik Vranac, dok je sinoć Marković saopštio imena još četvorice igrača koji neće konkurisati za utakmice sa Grčkom. To su Benjamin i Senjamin Burić, Faruk Halilbegović i Tarik Međić.

Spisak reprezentativaca za duele sa Grčkom:
golmani: Enid Tahirović, Nebojša Grahovac
krila: Vukašin Stojanović, Mirko Mikić, Deni Velić, Faruk Vražalić
pivoti: Muhamed Toromanović, Vladimir Vranješ
bekovi: Nikola Prce, Ante Kukrika, Dejan Malinović, Dušan Čelica, Marko Panić, Ivan Karačić, Adnan Harmandić, Damir Doborac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.