Marković: Odbranom razbili igru Ankare

Marković: Odbranom razbili igru Ankare

D. Banović

Pobjedom od 39:23 protiv Ankare rukometaši Borca ne samo da su nadoknadili zaostatak iz prvog meča, već su gostima iz glavnog grada Turske nanijeli i težak poraz.

BiH predstavnik je pokazao snagu i čini se da je naša zemlja uz sarajevsku Bosnu dobila još jednog predstavnika koji ima šta da pokaže na međuarodnoj sceni.

"Odigrali smo sjajno drugo poluvrijeme u kojem smou potpunosti zaustavili protivnika. Moji momci su djelovali moćno na parketu i zasluženo smo se plasirali u 3.kolo", kaže trener Borca, Dragan Marković.

Mladi stručnjak smatra da je ključ uspjeha crveno plavih u odbrani.
"Razbili smo Ankaru, prije svega u odbrani. Zatvorili smo njihove bekove i na ta način smo došli do ubjedljive pobjede. Moram da kažem da nisam baš zadovoljan pojedinim djelovima igre iz prvog poluvremena, ali smo u nastavku susreta sve to nadoknadili i popravili", dodao je trener Borca Dragan Marković.

Borac je jedini klub sa prostora bivše Jugoslavije koji je uspio da u svoje vitrine donese dva međunarodna trofeja, Kup šampiona i Kup IHF-a, a u klubu se nadaju da će imati sreće u utorak na žrijebu u Beču i da bi ova sezona mogla da bude i najava velikog povratka Borca na međunarodnu scenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti