Marković: Panionios je favorit, ali nikad se ne zna

Nenad Marković za SportSport.ba

Marković: Panionios je favorit, ali nikad se ne zna

Midhat Šljivak

Legenda bosanskohercegovačke košarke Nenad Marković s dosta uspjeha i ove sezone vodi grčki KAOD.

Jučerašnjom pobjedom nad Trikalom 108:103, KAOD je regularni dio sezone završio na šestoj poziciji, te su se plasirali u doigravanje, što je veliki uspjeh za ovaj tim. Nenad Marković je za SportSport.ba govorio o nedavno završenoj sezoni i šansama u doigravanju.

"Završili smo prvenstvo na šestoj poziciji i plasirali smo se u doigravanje. Imali smo 13 pobjeda ove sezone, te smo oborili rekord od prošle sezone kada smo imali 11 pobjeda. Koliki uspjeh smo postigli dovoljno govori činjenica da imamo drugi najmanji budžet u ligi, a da ipak igramo doigravanje", rekao je za početak razgovora Nenad Marković.

Otkako je preuzeo KAOD u februaru prošle godine, ovaj tim je preporođen. Marković je prošle sezone ekipu spasio ispadanja, a već ove je osigurao plasman u doigravanje.

"Prošle godine, kada sam preuzeo ekipu, bili smo predzadnji sa samo pet pobjeda. Uspjeli smo doći do 11 pobjeda na kraju sezone i ostati u ligi, a ove sezone igramo doigravanje, što je veliki uspjeh kompletnog tima", dodaje Marković.

Protivnik KAOD-a u doigravanju je Panionios, tim kojeg je Marković vodio s dosta uspjeha.

"U četvrtfinalu igramo s Panioniosom. Prva utakmica je u utorak, druga u četvrtak, a eventualna treća je u subotu. Realno, oni su bolji tim od nas, imaju prednost domaćeg terena, ali nikad se zna, možda ih i prođemo.  Oni su izraziti favoriti, imaju četiri puta veći budžet od nas. Međutim, mi ćemo se potruditi da seriju učinimo zanimljivom", rekao je Marković za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.